Nieuws/Binnenland
263341
Binnenland

Jaar cel voor dodelijke aanrijding

MAASTRICHT - Een 36-jarige man uit Weert is dinsdag tot twaalf maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk in het Limburgse Swartbroek. Daarbij kwam in maart 2014 een 78-jarige plaatsgenoot op zijn fiets om het leven.

De rechtbank Limburg vindt bewezen dat het rijgedrag van de verdachte aangemerkt mag worden als „zeer onvoorzichtig en onoplettend” en acht hem schuldig aan het veroorzaken van de aanrijding op de Roermondseweg (N280).

De man haalde ondanks een doorgetrokken streep diverse auto’s en motoren in en reed fors te hard. Na een bocht botste hij op de overstekende fietser, die ter plaatse overleed aan zijn verwondingen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte onder invloed was van hoge concentraties amfetamine en alprazolam, een kalmerend middel.

Volgens de rechtbank heeft de man nauwelijks verantwoording genomen voor zijn verkeersgedrag. Wel is rekening gehouden met het feit dat de motorrijder zelf ernstig gewond raakte en daaronder ook psychisch te lijden had. Zijn rijbevoegdheid is voor drie jaar ingetrokken.