Nieuws/Buitenland
2643591
Buitenland

Massage op Bali gaat iets anders dan gepland

DENPASAR - Tijdens een vakantie op Bali vroeg een masseur aan de Australische Matthew of hij misschien interesse had in een ’rode draak-massage’. Hij zei volmondig ja, maar wist niet waar hij mee instemde. Achteraf werd duidelijk dat de ’ontspannen’ massage grote rode striemen als gevolg had.

Matthew ging ervan uit dat de masseur een soort religieus ritueel zou toevoegen aan de ontspannen massage. Zijn vrouw Candice zei nog: „Ik weet niet precies wat u bedoelt, maar mijn man staat overal voor open.” Zo meldt de Daily Mail.

Vervolgens pakte de masseur een muntstuk, waarmee hij grote diepe krassen in de rug van de toerist maakte. De behandeling wordt ’gua sha’ genoemd en pakt de onzuiverheden van het spierweefsel aan.

Matthew was goed aangepakt door de masseur, want de volgende dag zat zijn rug - van zijn nek tot zijn stuitje - onder de rode striemen.

Rugklachten

Gelukkig kunnen Matthew en zijn vrouw Candice er wel om lachen. Volgens het stel heeft de behandeling wonderen verricht, want Matthew heeft voor het eerst sinds drie jaar veel minder last van zijn chronische rugpijn.

Vrijwel alle strepen waren binnen vijf dagen weer volledig weggetrokken. En op de vraag of hij zich nog een keer zou wagen aan een rode draak-massage, zei Matthew volmondig ja.