Nieuws/Binnenland
26437
Binnenland

Busreizen naar Duitse kerstmarkten gaan door

Kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf

RIJSWIJK - Busmaatschappijen als Oad, Gebo en Brabant Expres voeren de komende dagen gewoon hun eendaagse reizen naar Duitse kerstmarkten uit. De bedrijven kregen dinsdagochtend een zeer beperkt aantal telefoontjes van reizigers. Annuleringen kwamen er nauwelijks binnen volgens de drie bedrijven. Oad en Gebo bieden de reizigers wel de mogelijkheid de busreis kosteloos te annuleren.

Kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Düsseldorf

Oad en Gebo houden rekening met nog meer telefoontjes. Er is een mededeling op de website van Oad geplaatst over de kerstreizen. Wie naar Oad belt, krijgt een bandje te horen over de kerstmarktreizen. Kerstmarkten in steden als Keulen, Düsseldorf en Münster zijn populair. Tal van busmaatschappijen bieden dergelijke dagtrips aan voor zo’n 25 euro per persoon. Alleen Oad voert tussen eind november en kerst al 200 busreizen naar kerstmarkten uit.

Geen van deze aanbieders heeft reizen afgelast. „De kerstmarkten gaan door en dus onze reizen ook”, zegt een woordvoerder van Brabant Expres uit Zevenbergen. „Wij volgen de reisadviezen van Buitenlandse Zaken. Vooralsnog is er geen negatief reisadvies voor de kerstmarkten in Duitsland.”

Brabant Expres heeft nauwelijks annuleringen binnengekregen van individuele reizigers. Wel annuleerde het Markland College in Zevenbergen een schoolreis naar de kerstmarkt van Aken bij het bedrijf. Zeventig leerlingen van mavo 4 zouden dinsdagochtend vertrekken richting Duitsland. „Zo’n afzegging heeft wel impact, dan heb je het toch over een paar bussen.”

„Er was onrust onder de ouders. Maandagavond was er bovendien nog zoveel onduidelijk over de kerstmarkten in Duitsland. Daarom hebben wij het meest heldere besluit genomen: annuleren”, legt directeur Richard Roovers van het Markland College uit.

Het Nijmeegse Canisius College besloot naar aanleiding van de aanslag de geplande schoolreis naar Essen te schrappen. „De aanslag overschaduwt naar onze mening te veel het ongedwongen plezier en zorgt mogelijk voor een grote druk op de leerlingen en begeleiders”, schrijft de school op de website.