Nieuws/Buitenland
2651969
Buitenland

Juncker imiteert dansende May

BRUSSEL - Jean-Claude Juncker kreeg maandag de lachers op zijn hand door bij een toespraak in Brussel een dansende Theresa May te imiteren. De voorzitter van de Europese Commissie lachte breeduit toen hij op een muziekje de kenmerkende handbewegingen van May nabootste. Hij kon rekenen op een luid applaus van de aanwezigen.

De Britse premier Theresa May kwam vorige week swingend het podium in Birmingham op voordat ze haar Conservatieve partijgenoten toesprak. De beelden van een swingende, wat houterig bewegende May op de klanken van Dancing Queen van de popgroep Abba gingen de hele wereld over. De premier wist met haar speech en optreden in Birmingham een regeringscrisis vanwege de brexitperikelen vooralsnog te voorkomen.

Op de vraag van een journalist of Juncker de spot dreef met May, antwoordde Junckers woordvoerder dat diens optreden niet gericht was tegen iemand, maar „improvisatie op het moment dat de muziek bleef spelen voor hij zijn toespraak kon beginnen.” Juncker heeft in het openbaar herhaaldelijk veel respect getoond voor May, aldus de zegsman op Twitter.