Nieuws/Binnenland
2656732
Binnenland

Celstraffen voor telefoondieven op Pinkpop

ROERMOND - Twee mannen die tijdens Pinkpop dit jaar 52 telefoons, drie bankpassen, geld en een portemonnee hebben gestolen van festivalgangers, zijn veroordeeld tot celstraffen van twee en één jaar. De rechtbank in Roermond achtte bewezen dat ze vanuit het buitenland opzettelijk naar het evenement waren gekomen om spullen te stelen. Het tweetal is afkomstig uit Roemenië.

De 41-jarige hoofdverdachte is al negen keer eerder veroordeeld voor diefstal in verschillende landen. Hij kreeg twee jaar cel opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Een achttienjarige medeverdachte kreeg een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De mannen pakten de telefoons uit broekzakken of tassen en haalden daarna op het toilet snel de simkaarten uit de telefoons.

De rechter memoreerde dat de diefstal van de telefoons niet alleen financiële schade opleverde, maar ook veel hinder en overlast, omdat allerlei gegevens en foto’s weg waren. Daarnaast vond de rechter het sneu dat gedupeerden lang bezig waren met het zoeken naar hun spullen en het doen van aangifte, waardoor hun plezier grotendeels was vergald.