Nieuws/Binnenland

Ansichtkaart alsnog op de mat: Groeten uit 1984

Door Jan Colijn

1 / 2

Reinier van Willigen

Glanerbrug - Een kaartje dat 33 jaar na dato alsnog wordt bezorgd. René en Miranda Damhuis uit het Twentse Glanerbrug zijn dan ook van plan het in te laten lijsten. Vooral omdat het kaartje ook was gericht aan Renés in 2006 overleden moeder Jo: „Hoe bijzonder is het dan dat zo’n kaartje na al die jaren alsnog in je brievenbus rolt.”

1 / 2

Reinier van Willigen

René Damhuis woont allang niet meer op het adres dat op het kaartje staat. „Ik ben al in 1988 verhuisd. Maar ja, ik heb al mijn hele leven in Glanerbrug gewoond en de postbode wist ons feilloos te vinden.”

Ook de postbode kon erom lachen. „Hij vertelde dat het kaartje maandag in Nederland is afgestempeld. Het kaartje moet dus 33 jaar door Frankrijk hebben rondgezworven.”<h2 xmlns:xml='http://www.w3.org/XML/1998/namespace'>Kaartje door broer verstuurd</h2>De zomergroet werd in de zomer van 1984 verstuurd door Renés broer Eduard. „Hij was destijds met vakantie bij het meer van Annecy in Frankrijk. Omdat hij veronderstelde dat ik het had ontvangen en ik niet wist dat hij het überhaupt had verstuurd, hebben we het nooit meer over dit kaartje gehad.”

Woordvoerster Hanne Kluk van PostNL zegt slechts te kunnen gissen naar de oorzaak: „De kaart is maandag in Nederland afgestempeld en dus pas op die dag hier gearriveerd. Wij hebben ’m vervolgens keurig zo snel mogelijk bezorgd. Gemiddeld komt het een keer per jaar voor dat een kaartje of brief jarenlang onderweg is, maar 33 jaar is inderdaad wel erg lang.”

Lees meer over