Nieuws/Binnenland
2667874
Binnenland

Friese huurder bouwt boobytrap vol poep

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Leeuwarden - De huurder van een woning in een dorpje bij Franeker was zó boos over het gedwongen verlaten van zijn woning, dat hij na vertrek een boobytrap op zolder installeerde. Een boobytrap vol poep en urine.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De relatie tussen de huurder en de eigenaar van de Friese woning was al een tijdje niet om over naar huis te schrijven. Zo schilderde de huurder beledigende teksten op de gevel van het huis en bedreigde hij de verhuurder door hem toe te roepen "ik weet dat je aan je ene oog bent geopereerd maar ik schiet zo het andere oog ook kapot", terwijl hij een luchtbuks vasthield. Dit alles leidde tot een kort geding, waarbij uiteindelijk werd overeengekomen dat de bewoner het huis vrijwillig zou verlaten, zo blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof Leeuwarden.

Toen de eigenaar de inmiddels verlaten woning vervolgens ging inspecteren, bleek het daar één grote ravage. Veel van de huisraad was gesloopt of gestolen en daarnaast had de huurder uit wraak alle keukenkastjes, de oven en de afwasmachine dichtgeplakt met siliconenkit.

De grootste verrassing wachtte echter op zolder. Vlak naast het zolderluik stond een vuilnisbak van 60 liter, tot aan de rand gevuld met poep en urine. “Zodra ik het luik opendeed viel de inhoud van deze vuilnisbak naar beneden. Ik heb deze inhoud kunnen ontwijken, maar de poep en urine zat overal”, meldt de huiseigenaar aan de politie, waar hij diezelfde dag nog aangifte doet.

Het gerechtshof bepaalde afgelopen dinsdag dat de boze huurder opdraait voor alle schade die hij in de woning heeft aangericht, waaronder 2000 euro voor het verwijderen van alle poep en urine.

Wel krijgt de bewoner nog enkele weken gelegenheid om te bewijzen dat hij de poepboobytrap niet (zelf) heeft geïnstalleerd.