Nieuws
266958
Nieuws

Pretparkbezoekers laten €42 korting liggen

Pretpark Drouwenerzand.

Pretpark Drouwenerzand.

Gezinnen die een pretpark of dierentuin bezoeken in de zomervakantie, laten gemiddeld €42 korting liggen.

Pretpark Drouwenerzand.

Pretpark Drouwenerzand.

Dat blijkt uit berekeningen van ticketvergelijker Tikata. Een derde zoekt helemaal niet naar kortingen terwijl 68% wel de moeite neemt om naar kortingen te zoeken, bleek eerder uit onderzoek van het economisch bureau van ING.

De groep die wel naar kortingen zoekt, moet zich door een oerwoud van aanbieders worstelen. Er zijn meer dan 30 aanbieders van korting zijn zoals AirMiles, Groupon. Dagtickets.nl en Vakantieveilingen.nl elk met tijdelijke aanbiedingen, eigen voorwaarden en geldigheid, aldus Tikata.

Lunch

Wie een korting misloopt, is bij een dagje uit al snel €90 kwijt voor alleen het ticket. Bovenop dat bedrag komen parkeerkosten, eten- en drinken in het park en eventueel de aanschaf van een souvenir. Bezoekers besparen wel op reiskosten of nemen zelf de lunch mee, maar het entreeticket blijft een ondergeschoven kindje.

Tikata heeft voor 35 pretparken en dierentuinen berekend hoeveel korting er gemiddeld voor een gezin van 4 personen behaald kan worden in de zomervakantie. Dit is de top 5 met de meeste korting en top 5 met de minste korting.

*Korting in combinatie met Airmiles.