Nieuws/Binnenland
2669914
Binnenland

Moeder en kind gewond na ongeval met bakfiets en vrachtwagen in Bodegraven

Bodegraven - Een moeder is met haar drie kinderen vrijdagmorgen aangereden door een vrachtwagen bij de spoorwegovergang in Bodegraven. Bij het ongeval raakten één kind en de moeder gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis vervoerd. „De verwondingen zijn niet levensbedreigend. De slachtoffers zijn met de ambulance vervoerd en niet met een traumahelikopter”, laat een politiewoordvoerder weten.

Dat meldt de politie aan de Telegraaf. Twee van de kinderen zaten in de bakfiets, de derde op een eigen fiets. Welk van de drie kinderen gewond raakte, is niet bekend.

’Heel onoverzichtelijk kruispunt’

Een getuige van het ongeval vertelt aan een verslaggever van deze krant dat de vrachtwagen vermoedelijk niet hard heeft gereden: „Het is gewoon een heel onoverzichtelijk kruispunt. Ze zouden het eens moeten aanpakken, er zitten heel veel rare bochten in.” De man gaat verder: „Het is een geluk dat het ongeluk meeviel en dat de moeder en haar kind alleen gewond zijn geraakt.”

De politie doet onderzoek naar het ongeval en heeft daarom de spoorwegovergang afgesloten. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt deze weer vrijgegeven.