Nieuws/Buitenland
2670868
Buitenland

Moordverdachte bekent aanval op journaliste

CELLE - De twintigjarige man die wordt verdacht van de moord op de Bulgaarse journaliste Viktoria Marinova, heeft tegenover de Duitse politie toegegeven dat hij haar heeft aangevallen. Maar de Bulgaar ontkent dat hij de dertigjarige tv-presentatrice heeft verkracht, omgebracht en beroofd.

De verdachte heeft verklaard dat hij Marinova afgelopen weekend in haar gezicht heeft geslagen en vervolgens in de bosjes heeft gesmeten. Hij pleegde de aanval in een park in de Bulgaarse stad Roese, naar eigen zeggen sterk onder invloed van drank en drugs. Hij kende haar niet en beweert dat zijn geweldsuitbarsting toevallig was. De verdachte vluchtte naar Duitsland, waar hij werd aangehouden.

Volgens het Openbaar Ministerie in Nedersaksen zijn er geen aanwijzingen voor politieke motieven achter de moord. De Bulgaar wordt waarschijnlijk binnen enkele dagen uitgeleverd aan zijn thuisland. Volgens de Bulgaarse politie wijst onder meer DNA-bewijs op zijn betrokkenheid. Verder zou hij de telefoon en sieraden van de journaliste hebben gestolen. De vrouw was aan het joggen in het park, ter voorbereiding op een marathon.

In een kerk in Roese rouwden vrijdag honderden mensen om de vermoorde journaliste, voorafgaand aan de begrafenis. Ze brachten rode en witte anjers en rouwkransen mee. „Viktoria’s dood is een groot verlies voor de stad”, zei de 48-jarige inwoonster Zornitsa Koleva. „Ze was zo vriendelijk en tegelijkertijd ambitieus. We moeten ons verenigen en laten zien dat we ons best zullen doen om te voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt in Roese.”

Marinova was moeder van een zevenjarige dochter.