Nieuws/Binnenland
26720
Binnenland

Vaarverbod in Wallengebied

Amsterdam - Om de druk van toeristen op de hoofdstad te verlichten komt Amsterdam met een nieuwe serie maatregelen. Zo wordt de pleziervaart in het Wallengebied verboden en zijn Segway’s en fietstaxi’s niet langer welkom in de drukste buurten van de binnenstad.

Dat schrijft wethouder Kajsa Ollongren (economische zaken) in een brief aan de gemeenteraad. Amsterdam is al langer bezig om het waanzinnige succes van de stad onder toeristen in goede banen te leiden. Burgemeester Van der Laan probeert met handhaving de binnenstad leefbaar te houden, terwijl wethouder Ollongren regelmatig nieuwe ge- en verboden presenteert om de belangstelling van jaarlijks zo’n 17 miljoen toeristen en dagjesmensen draaglijk te houden.

Het verbieden van de pleziervaart in bepaalde grachten in het Red Light District is een maatregel om bewoners tevreden te stemmen. Passerende bootjes zorgen vooral ’s avonds voor veel geluidsoverlast. Segways en fietstaxi’s van straat halen zorgt ervoor dat de doorstroming in de binnenstad voor het overige verkeer verbetert, iets waar veel Amsterdammers zich aan ergeren.