Nieuws/Buitenland
2675556
Buitenland

Verloofde zou opnames hebben gekregen

’Verloofde kon live meeluisteren met marteldood Khashoggi’

Khashoggi komt aan bij het consulaat.

Khashoggi komt aan bij het consulaat.

ANKARA - De Saudische journalist Jamal Khashoggi heeft zijn eigen verhoor en martelingen in het Saudische consulaat in Istanbul heimelijk opgenomen en doorgestuurd naar zijn verloofde.

Khashoggi komt aan bij het consulaat.

Khashoggi komt aan bij het consulaat.

Het Turkse onderzoeksteam naar de verdwijning van Khashoggi heeft de beschikking over die geluidsopnames, stellen verscheidene Turkse media zaterdag. De opnames werden gemaakt met zijn smartwatch.

Khashoggi stuurde de geluidsfragmenten door naar de Turkse verloofde van Khashoggi, Hatice Cengiz, die buiten op hem stond te wachten. Het stel zou gaan trouwen. Khashoggi was in het consulaat om de papieren te regelen.

De krant Sabbah stelt dat er opnames zijn van het verhoor en de marteling van Khashoggi en van de moord op de journalist. De krant Milliyet berichtte dat er geruzie en geschreeuw te horen is.

Bin Salman

Khashoggi lijkt door een speciaal uit Saudi-Arabië gekomen doodseskader zijn vermoord, een commando van 15 mensen, die zijn lichaam later in stukken zouden hebben gesneden.

Khashoggi, een fel criticus van de Saudische heerser kroonprins Mohammed bin Salman, ging 2 oktober het consulaat binnen om papieren voor zijn aanstaande huwelijk met Cengiz te regelen. Hij is nooit meer teruggezien.

Lees hier meer over de merkwaardige verdwijning van Jamal Khashoggi: