Nieuws/Buitenland

Sessions wil gewoon doorgaan met werk

EPA

WASHINGTON - Jeff Sessions is niet van zijn stuk gebracht door de donderpreek die president Donald Trump over hem afstak in de New York Times. De Amerikaanse minister van Justitie reageerde donderdag met de opmerking dat hij zijn werk als kabinetslid graag doet en van plan is ermee door te gaan.

EPA

Sessions heeft er alle vertrouwen in dat hij het departement op een effectieve manier kan leiden. Dat zei hij tijdens een persconferentie over de klap die de internationale cybercriminaliteit is toegebracht, in samenwerking met onder meer Nederland.

Viceminister Rod Rosenstein en Andrew McCabe, de interim-directeur van de FBI, flankeerden hem in Washington. De tirade van Trump was ook aan hun adres gericht.

’We houden van deze job’

,,Op dit ministerie werken we elke dag hard om het nationaal belang te dienen en we sluiten ons van ganser harte aan bij de prioriteiten van president Trump'', aldus Sessions. ,,We houden van deze job, we houden van dit departement en ik ben van plan dat te blijven doen.''

Trump serveerde zijn eerste man op Justitie af in het NYT-interview door te zeggen dat hij hem nooit zou hebben aangesteld als hij had geweten dat Sessions zich niet wenste te bemoeien met het onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingsstrijd. Die besloot in maart zich afzijdig te houden om elke schijn van partijdigheid te voorkomen.

Lees meer over

Gerelateerde artikelen