Nieuws/Binnenland
26825
Binnenland

Boekhouder tilt baas voor miljoenen

Archiefbeeld

Archiefbeeld

ROTTERDAM - Een 55-jarige boekhouder heeft zijn baas, een transporteur, voor enkele miljoenen euro’s getild. Dat blijkt uit een strafrechtelijk onderzoek van de Zeehavenpolitie in Rotterdam. De man is half november al aangehouden, maar de politie heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Archiefbeeld

Archiefbeeld

De man uit Hardinxveld-Giessendam was sinds 2007 in dienst van het bedrijf en stuurde in de afgelopen negen jaar onterechte en niet-geautoriseerde salarissen naar zichzelf. De man gebruikte de miljoenen voor het aankopen van onroerend goed en luxe auto’s. Ook werden de woningen van de verdachte voor grote bedragen verbouwd en maakte hij meerdere keren per jaar verre reizen. Soms nam hij mensen mee voor wie voor hij de reis- en verblijfskosten betaalde.

In september werden in verschillende huizen van de boekhouder doorzoekingen verricht. Daarbij zijn documenten en een contant geldbedrag in beslag genomen. Verder werd er beslag gelegd op drie woningen en twee voertuigen. De man zit vast, maar is door zijn werkgever al op staande voet ontslagen.