Nieuws/Binnenland
268422471
Binnenland

Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is met 65 toegenomen van 2517 naar 2582. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de gewone verpleegafdeling liggen er 1788 mensen met corona, 59 meer dan een dag eerder (1729), terwijl het aantal patiënten met Covid-19 op de intensive care-afdelingen gestegen is van 788 naar 794.

Door de hoge coronadruk zijn alle ziekenhuisregio’s genoodzaakt om de reguliere zorg af te schalen. Om verdere schade te voorkomen, is het LCPS al maanden bezig met het spreiden van patiënten buiten de regio’s.

Inmiddels is de derde golf ook in de ziekenhuizen losgebarsten. Sommigen spreken al te vrezen voor ’code zwart’, al heeft ’beddenplanner’ Ernst Kuipers tot dusverre steeds gesteld dat dat scenario te voorkomen is. Vanwege de hoge druk zitten versoepelingen van de coronamaatregelen per 21 april er volgens het kabinet niet in, zo werd dit weekend duidelijk. Eerder hing onder meer de heropening van terrassen nog in de lucht.

6757 nieuwe coronagevallen

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 6757 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat relatief veel, hoewel het aantal positieve tests in het begin van de week lager ligt dan later in de week.

In de afgelopen zeven dagen zijn 50.102 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op 7157 nieuwe gevallen per dag. Het is de vierde dag op rij dat het gemiddelde weer oploopt. Rond Pasen had het aantal positieve tests juist een pas op de plaats gemaakt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo