Nieuws
2685574
Nieuws

Man ontwerpt schermverduisterende bril

De ’IRL’-bril blokkeert zowel led- als lcd-licht.

De ’IRL’-bril blokkeert zowel led- als lcd-licht.

Los Angeles - Vandaag de dag zien we steeds meer opdringerige schermadvertenties op straat, wat erg vermoeiend kan zijn. Scott Blew, een ingenieur uit Los Angeles, ontwierp een bril om aan dit schermbombardement te ontsnappen. Met deze bril worden alle schermen, op smartphones en de meeste computerschermen na, compleet zwart.

De ’IRL’-bril blokkeert zowel led- als lcd-licht.

De ’IRL’-bril blokkeert zowel led- als lcd-licht.

Blew kwam op het idee toen hij in de rij stond voor een foodtruck, waar hij eveneens geconfronteerd werd met de eindeloze prikkelingen van flashy schermen. Hij herinnerde zich iets te hebben gelezen over een speciaal soort film dat zowel led- als lcd-licht blokkeert. Hij bestelde wat van dit materiaal en plaatste het in een brilmontuur. Het werkte precies zoals hij had gehoopt. Wie ermee naar een reclamescherm kijkt ziet enkel nog een zwart scherm.

Samen met artiest Ivan Cash werkte hij het prototype verder uit van de ’IRL’ bril, wat staat voor ’in real life’. Cash haalde zijn inspiratie voor het uiterlijk van de bril uit They Live, een sci-fi film uit 1988 over een man die een bril vindt die op magische wijze advertenties verduistert.

Blew en Cash richtten een Kickstarter-project op om de bril op grote schaal te maken. Binnen drie dagen bereikten ze hun doel van ruim 21.000 euro. Inmiddels is al 100.000 euro bijgedragen door particulieren.