Nieuws/Buitenland
268956
Buitenland

Kleuter krijgt boete voor limonadekraampje

Londen - Vier overijverige handhavers hebben een vijfjarig meisje aan het huilen gebracht door haar te beboeten voor haar limonadestalletje. De kleuter verkocht glaasjes limo aan bezoekers van het Londense Lovebox Festival dat vlak bij haar huis wordt gehouden.

Dat meldt de Britse nieuwssite Sky News. Andre Spicer en zijn dochtertje opende het kraampje in de buurt van hun huis in Mile End, in het oosten van Londen. Voor een vriendelijk prijsje van 50 cent per versnapering begon het meisje vol goede moed aan haar eerste onderneming.

Het duurde niet lang of de handhavers spotten het ’illegale handeltje’ en gaven het meisje een vette prent van 150 pond (zo’n 175 euro) omdat zij handelde zonder vergunning. „Daarop barstte ze in tranen uit en riep ’Ik heb een slecht ding gedaan’”, vertelt haar vader ontdaan. De piepjonge limonadehandelaarster is vooral boos en verdrietig na het voorval. „Ze was zo trots op haar winkeltje. Heel zuur dat ze het moest afbreken.”

Een woordvoerder van het stadsdeel Tower Hamlets verklaarde dat de boete ingetrokken zal worden en dat er excuses gemaakt zullen worden aan het meisje en haar vader. „Het spijt ons dat dit is gebeurd. We verwachten dat onze ambtenaren hun gezond verstand gebruiken. Dat is hier duidelijk niet gebeurd.”