Nieuws/Binnenland
2693035
Binnenland

Horrorspin in woning Den Haag: ’Steek je huis in de brand’

Den Haag - Met de vraag of het een kleine vleermuis was of toch een gigantische spin, kwam de Canadese Sheena aan in de Facebookgroep ’Expats in The Hague’. De vrouw deelde foto’s van het wezen, dat zich in de hoek van haar plafond had genesteld.

Nadat Sheena het dier beter had geïnspecteerd kwam ze toch echt tot de conclusie dat het om een gigantische horrorspin ging. „Oké, na een inspectie van dichterbij: helaas is het geen vleermuis. Ik heb geprobeerd hem voor mij te winnen met Canadese vriendelijkheid, maar hij verroert zich niet”, schrijft de vrouw.

Mensen reageren geschokt onder de foto’s. „Steek je huis in de brand”, schrijft iemand. „Ik hoop dat je niet bij mij in de buurt woont”, zegt een ander.

Gigantische huisspin

De dierenambulance is uiteindelijk te hulp geschoten en heeft de spin meegenomen. Het bleek om een uit de kluiten gewassen huisspin te gaan, die volgens een medewerker van de instantie wel vaker voorkomen in Den Haag. Zo meldt het AD.

Mensen met een angst voor spinnen bellen wel vaker de dierenambulance als ze een ’achtpotig monster’ tegenkomen in huis.

Meer over spinnen: