Nieuws/Binnenland
2698471
Binnenland

Veel ondernemers nog niet klaar voor vertrek Britten uit EU

Kabinet voert informatiecampagne Brexit op

Den Haag - Het kabinet gaat nog meer doen om het bedrijfsleven te informeren over het belang van een goede voorbereiding op het vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Dat heeft minister Schouten (Landbouw) laten weten tijdens een debat over de gevolgen van Brexit voor onze agrarische sector en de visserij.

Er is al een grote campagne gaande om ondernemers te waarschuwen, maar uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat veel Nederlandse bedrijven nog niet goed voorbereid zijn. Afhankelijk van hoe het vertrek gaat lopen -een deal of een harde Brexit- zijn er voor vrijwel alle sectoren gevolgen. Schouten wil de campagne daarom verder opvoeren.

Oproep

„Er komt meer voorlichting naar het bedrijfsleven om te zorgen dat zoveel mogelijk ondernemers voorbereid zijn op de Brexit”, zei Schouten na kritische vragen van verschillende Kamerleden. „We gaan op nog meer plekken informatie verspreiden, meer bijeenkomsten organiseren. Alles wat we doen, gaan we nog meer doen.”

Schouten deed ook een oproep aan ondernemers: „Check wat het gaat betekenen voor je bedrijf, of je moet gaan zoeken naar andere markten en maak gebruik van alles wat we aanbieden.”