Nieuws/Binnenland
2701132
Binnenland

Drukke start herfstvakantie noord en midden

DEN HAAG - De ANWB verwacht vrijdag een drukke avondspits. De scholen in de regio's midden en noord beginnen hun weekje herfstvakantie.

De eerste files ontstaan al rond 13.00 uur. Knelpunten zijn de A1 Apeldoorn - Hengelo, A12 Utrecht - Arnhem, A28 Utrecht - Zwolle en de A50 Apeldoorn - Arnhem - Eindhoven. Naar verwachting zijn de files na 19.00 uur opgelost.

Weggebruikers moeten komend weekeinde rekening houden met werkzaamheden en wegafsluitingen. De A17 Roosendaal - Dordrecht tussen de knooppunten De Stok en Noordhoek, de A27 Utrecht -Almere tussen Rijnsweerd en Bilthoven en de A65 Tilburg-Den Bosch bij Vught zijn dicht. De afsluitingen beginnen vrijdagavond en duren tot zondagavond of maandagochtend.

In het weekeinde zijn ook enkele evenementen die verkeersdrukte kunnen veroorzaken. In Amsterdam is het Amsterdam Dance Event aan de gang, in de Jaarbeurs Utrecht vindt Lego World plaats en zondag wordt de marathon van Amsterdam gelopen.

Wie met de auto naar Brussel gaat wordt geadviseerd zijn voertuig vooraf te registreren op de speciale website van het Gewest Brussel (https://lez.brussels/nl). In een groot deel van de Belgische hoofdstad geldt een milieu- of lage emissiezone. Wie niet is geregistreerd riskeert een boete van 150 euro. De registratie is gratis en is drie jaar geldig.