Nieuws/Binnenland
270231382
Binnenland

Brand in varkensstal Netterden

Netterden - Een onbekend aantal varkens is maandag om het leven gekomen bij een zeer grote stalbrand bij een bedrijf in het Gelderse Netterden. Op het bedrijf zijn duizenden varkens gehuisvest, verdeeld over diverse stallen. In één van die stallen brak "een lastige brand" uit, aldus de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Die stal is uitgebrand, de andere stallen bleven behouden.

De stallen waren met elkaar verbonden. De brand brak vermoedelijk uit in het plafond van een van de stallen. De brandweer moest vier tankautospuiten en extra personeel laten aanrukken om het vuur te bestrijden. Er zijn geen varkens uit de stallen gehaald, aldus de brandweer op Twitter.

De brand aan de Papenkampseweg, bijna op de grens met Duitsland, veroorzaakte zeer veel rook die tot ver in de omtrek was te zien. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen, omdat rook giftig is. De stal waar de brand heeft gewoed, staat vol rook en wordt de komende uren door de brandweer geventileerd.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop