Nieuws/Binnenland
27024
Binnenland

Jaaroverzicht februari

Telegraaf.nl blikt terug op het bewogen jaar 2016. Vandaag is het de beurt aan de maand februari, waarin Ajax-hooligans veel te ver gaan door een pop van Kenneth Vermeer op te hangen, de Nederlander Romano van der Dussen vrijkomt na 13 jaar onterecht vast te hebben gezeten in Spanje en er een groot treinongeluk in Dalfsen is.

Joran toont berouw

Voor het eerst doet Joran van der Sloot een boekje openg over de ontberingen die hij dagelijks meemaakt in de beruchte Peruaanse Challapalka-gevangenis. Misdaadjournalist John van den Heuvel van De Telegraaf had een exclusief vraaggesprek met de veroordeelde moordenaar in 'het Siberië van Peru'. Hij is veranderd, zo bezweert Joran en hij hengelt naar een deal met justitie. Lees meer.

Woede om lugubere actie Ajax-hooligan

Een schandalig incident bij Ajax-Feyenoord. Een ’supporter’ laat een als doelman aangeklede opblaaspop aan een strop bungelen. Kenneth Vermeer werd met Ajax vier keer kampioen, maar maakte een overstap naar de aartsrivaal toen zijn kans op speeltijd tot nul werd gereduceerd. Dader Ferdi T. verklaart voor de rechter dat hij dacht dat hij lollig was, maar de politie ziet het als een doodsbedreiging. Lees meer.

Nederlandse beachvolleyballer veroordeeld voor verkrachten meisje (12)

Steven van de V. (21), ooit Nederlands kampioen beachvolleybal in de categorie tot 20 jaar, wordt in Groot-Brittannië schuldig bevonden aan verkrachting van een 12-jarig Engels meisje. Het gaat in totaal om drie verkrachtingen, waarbij het er volgens de Engelse wet niet toe doet of er sprake was van dwang of niet. De leeftijd van het slachtoffer is zodanig dat er sprake is van verkrachting. Hij moet vier jaar de cel in. Lees meer

Vrij na 13 jaar onterecht in Spaanse cel

„Het is onbeschrijfelijk. Ik kan het echt niet uitleggen hoe erg ik geleden heb. Dat is de waarheid. Ik wens het mijn ergste vijand niet toe,” zegt Romano van der Dussen, na zijn vrijlating uit de gevangenis in Palma de Mallorca. Dertien jaar lang zat hij er onterecht vast voor zedendelicten, totdat het Hooggerechtshof hem in februari vrijspreekt. Lees meer.

Enorme ravage bij treincrash Dalfsen

Een passagierstrein van Arriva knalt in het Overijsselse Dalfsen bij een onbewaakte overgang op een overstekende hoogwerker. De machinist komt daarbij om het leven en de ravage is gigantisch. De bestuurder van de hoogwerker kan net op tijd wegspringen. Zes mensen in de trein raken gewond. Lees meer.

Krokodillen bewaken drugsgeld

Bij doorzoekingen in een zaak rond een drugsbende die handelde in crystal meth stuit de politie in Amsterdam op twee krokodillen. Ze dienen als bewakers van drie ton drugsgeld. De eigenaar van de beesten, Ferry T., wordt niet als verdachte aangemerkt. Tien anderen moeten zich verantwoorden voor hun drugshandel. Lees meer.

Eindelijk Oscar voor Leonardo DiCaprio

Na zes keer genomineerd te zijn wint Leonardo DiCaprio eindelijk een keer een Oscar voor zijn rol in The Revenant. Brie Larson wint het felbegeerde beeldje voor beste actrice en de prijs voor beste film gaat naar Spotlight. Lees meer.

De meest gelezen berichten van februari:

1. ’Prostituee vast op dode klant’

2. Jongeren filmen groepsverkrachting

3. Bordjesman: ’Ik ben erin geluisd’

4. Moeder ziet ’geest’ bij baby en filmt het

5. Dode en gewonden bij treinramp Dalfsen

6. ‘Eén opmerking maakte Camiel RAZEND!’

7. Jinek en Jort: klap in Bram's gezicht

8. Rara, op wie lijkt Sabia?

9. Koninklijke familie op de foto in Lech

10. Rafael van der Vaart weer verliefd!

Bestel nu het Telegraaf jaarboek 2016!

Bekijk hier het overzicht van de maand januari