Nieuws
27028
Nieuws

Teller Serious Request op 1,3 miljoen euro

BREDA - De teller bij de jaarlijkse benefietactie van radiozender 3FM staat na twee dagen op 1.314.829 euro. 3FM maakte dinsdagavond de tweede tussenstand bekend.

3FM Serious Request begon zondagavond toen de dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren zich lieten opsluiten in het Glazen Huis in Breda. Het is de eerste keer dat geen drie maar twee dj’s zes dagen lang non-stop radio en tv maken zonder dat ze daarbij eten.

De opbrengst van de actie gaat ieder jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis. Dit keer koos de radiozender voor kinderen die sterven aan longontsteking. Dat zijn er jaarlijks zo’n 900.000. Het Rode Kruis kan met het geld dat na twee dagen is opgehaald al ruim 438.000 families helpen een longontsteking te voorkomen.

„Met 1,3 miljoen euro kan het Rode Kruis nu al een wezenlijk verschil maken in kinderlevens. Voor hen zou zonder 3FM Serious Request geen euro worden opgehaald”, stelllen de dj’s. „We gaan de komende vier dagen nog alles op alles zetten om het maximale er uit te halen, voor al die kinderen die de hulp zo hard nodig hebben. Help ons in de strijd tegen kindersterfte door longontsteking.”

Burgemeester Paul Depla van Breda gaf aan dat hij niet wil dat de angst regeert, na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. „Ik roep iedereen op om, juist nu, een extra inspanning te leveren.”