Nieuws/Binnenland
270501
Binnenland

Bewoners studentenflat Diemen mogen terug

DIEMEN - Bewoners van de studentenflat in Diemen waar afgelopen week brand woedde, mogen zaterdagmiddag terug naar hun woning. De kamers zijn weer veilig voor bewoning, hebben de gemeente en woonstichting De Key laten weten.

De brandmeldinstallatie wordt de komende weken vervangen. Daarom zijn in alle woningen rookmelders aangebracht. Ook wordt de flat 24 uur per dag bewaakt door brandwachten zolang er nog geen brandmeldinstallatie is.

Zie ook:

Vanaf maandag worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Zo worden de muren van het trappenhuis opnieuw geschilderd.

Door de brand kwam een 27-jarige man om het leven en raakten drie personen gewond. De politie heeft het sterke vermoeden dat de brand is aangestoken. Er wordt niet alleen onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand, maar ook naar het optreden van de brandweer. De dode en een zwaargewonde werden pas gevonden nadat het sein ’brand meester’ was gegeven. Dat lijkt erop te duiden dat de brandweer de woningen in de studentenflaf niet goed heeft gecontroleerd.

De flat bestaat uit 182 studentenwoningen, waarvan er 143 zijn verhuurd. Onder de huurders zijn vijftien internationale studenten.