Nieuws/Buitenland
2705149
Buitenland

Bende zwaar gestraft wegens seksueel misbruik

LEEDS - Twintig leden van een „walgelijke en inslechte” Aziatische bende zijn in Engeland zwaar gestraft wegens seksueel misbruik van kwetsbare meisjes. De slachtoffers, elf tot zeventien jaar oud, werden verleid, gedrogeerd, verkracht en geëxploiteerd. De 35-jarige leider van de bende kreeg levenslang, wat in de praktijk ten minste achttien jaar in de gevangenis betekent. Hij werd schuldig bevonden aan 54 delicten, waaronder tal van gevallen van kinderverkrachting.

Volgens de krant The Guardian zei rechter Geoffrey Marson dat de schandalige behandeling van de vijftien meisjes uit Huddersfield en omgeving alles te boven ging wat hij tot dusver in zijn loopbaan had gezien en gehoord. De „langdurige, onophoudelijke en onmenselijke” kwelling van de meisjes staat „bovenaan de schaal van gemeenheid”, was het oordeel van Marson. „Het leven van deze kinderen is geruïneerd.”

De strafmaat was navenant, zeker voor de hoofddader. Zijn kompanen gaan vijf tot achttien jaar de cel in. Een viertal krijgt zijn straf 1 november te horen. Het vonnis was al eerder geveld, maar vrijdag kwamen de details naar buiten.