Nieuws/Buitenland
270733
Buitenland

Naschok zorgt voor paniek in Kos-stad

KOS-STAD - Een flinke naschok heeft zaterdag opnieuw voor onrust gezorgd op het Griekse eiland Kos. In Kos-stad vluchtten inwoners en toeristen massaal naar buiten toen de grond kort na 20.00 uur (lokale tijd) hevig begon te schudden. De beving hield zo'n 10 seconden aan.

Het Griekse seismologische instituut meldde dat de aardschok een kracht had van 4.4. Het epicentrum lag op 20 kilometer van Kos.

De aardbeving die Kos en het nabijgelegen Bodrum in Turkije donderdagavond trof, had een kracht van 6.5. Daarna zijn er nog diverse naschokken geweest. De schok van zaterdagavond behoort tot de zwaarste daarvan.

Lees ook: Toeristen van ravage en Kos rabbelt op

Op het Griekse eiland verblijven momenteel enkele duizenden Nederlanders. Diverse toeristen vertelden zaterdag aan het ANP dat ze op eigen gelegenheid terug naar huis gaan. Ze hebben vliegtickets geboekt omdat ze zich niet meer veilig voelen. Reisorganisaties hebben toeristen die verbleven in hotels die bij de grootste beving flinke schade opliepen elders ondergebracht.

De Belgische tak van Thomas Cook heeft zaterdag een vliegtuig naar Kos gestuurd om 76 mensen die in het beschadigde Continental Palace-hotel verbleven terug te brengen. De organisatie kon voor hen geen andere accommodatie vinden. TUI Nederland had ook gasten in het hotel in Kos-stad. Zij zijn wel elders ondergebracht. TUI stuurt geen extra vliegtuigen.