Nieuws/Binnenland
270739
Binnenland

Kind (3) zit klem onder karretje attractie Tilburgse kermis

TILBURG - UDATE 22:27: Op de kermis in Tilburg is zaterdagavond een driejarig jongetje zwaargewond geraakt doordat hij uit een wagentje van een attractie is gevallen en daaronder bekneld is geraakt. Vervolgens werd het jochie een stuk meegesleurd. Het kind is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, aldus de politie.

De brandweer moest eraan te pas komen om het jongetje onder het karretjes vandaan te halen. Hulpdiensten stroomden massaal toe. Ook de hulp van de traumahelikopter is ingeroepen.

De politie had de omgeving afgezet om het toegestroomde publiek op afstand te houden.

Reactie vrouw exploitant

De vrouw van de exploitant heeft kort na het ongeluk een reactie gegeven. . ,,Zij zit er helemaal doorheen. In al die jaren is er nog nooit een incident geweest met deze attractie'', vertelt voorzitter Atze Lubach van kermisvakbond Bovak tegen het Brabants Dagblad. Ook andere kermisuitbaters hebben met verslagenheid gereageerd op het ongeluk in attractie Die Fantastische Reise. Ze kwamen na het ongeluk bij elkaar op de Heuvelring, waar de attractie staat.

,,Onze gedachten gaan uit naar het slachtoffer'', zegt Lubach. Hij spreekt van ,,een enorme nachtmerrie voor de exploitanten''. ,,Er gebeurt bijna nooit iets op de kermis, dus de impact is enorm.''

Opstootje

Er ontstond een opstootje toen omstanders probeerden de hulpdiensten te belemmeren in hun werkzaamheden en slaags raakten met agenten. De politie heeft twee personen aangehouden.

De attractie Die Fantastische Reise is stilgezet voor onderzoek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat hiernaar onderzoek doen, aldus de politie.