Nieuws/Binnenland
2711043
Binnenland

Na hevige rellen: vijf hooligans Breda opgepakt

BREDA - Na de voetbalrellen afgelopen zondag in Breda zijn vijf mannen aangehouden, drie uit Breda, één uit Roosendaal en één uit Oosterhout. Ze variëren in de leeftijd tussen 17 en 39 jaar, meldt de politie.

Burgemeester Paul Depla van Breda wil gebiedsverboden opleggen aan de voetbalsupporters die zondag betrokken zijn geweest bij rellen na afloop van de streekderby NAC-Willem II. De burgemeester laat zich maandag informeren over de mogelijkheden, zei hij op Omroep Brabant en Radio 1.

Supporters van beide ploegen wilden elkaar zondag te lijf gaan. De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de tientallen supporters van beide clubs uit elkaar te houden.

De politie verwacht nog meer arrestaties, op basis van camerabeelden die gemaakt zijn.

Volgens de burgemeester kunnen de relschoppers rekenen op maatregelen. Ook NAC zal stadionverboden uitdelen, verwacht Depla. En als het aan hem zelf ligt, blijven de betrokkenen met een gebiedsverbod voorlopig uit de buurt van het stadion.

Reactie NAC

NAC gaat stadionverboden uitdelen en de camerabeelden overdragen aan de politie. „Dit gedrag past niet bij NAC en is ontoelaatbaar”, zegt algemeen directeur Justin Goetzee op de website van de eredivisionist.

„De afgelopen jaren is er namelijk door veel personen binnen NAC, de supportersgroepen, de gemeente Breda en de politie Breda hard gewerkt om een zo gastvrij mogelijk klimaat te creëren voor supporters die een wedstrijd van NAC willen bezoeken of bij uitwedstrijden voor onze eigen supporters”, aldus Goetzee.