Nieuws/Binnenland
271226060
Binnenland

Online staan beelden van conducteur die hem grof op de grond gooit

Man (21) opgepakt na geweld op station Hoorn

Station Hoorn

Station Hoorn

HOORN - De politie heeft donderdag een 21-jarige man uit Hoorn opgepakt na een geweldincident op het station in Hoorn. Een conducteur zou zijn bedreigd en mishandeld door de man. De verdachte werd door „meerdere personen onder controle gebracht”, waarbij er een confrontatie tussen de conducteur en de verdachte was, schetst de politie vrijdag.

Station Hoorn

Station Hoorn

Op beelden die rondgaan op sociale media is te zien dat de conducteur de verdachte slaat, optilt en op de grond gooit. Wat hieraan voorafging, staat niet op de beelden. De beelden „zijn bij de politie bekend en worden meegenomen in het onderzoek.”

De melding over de bedreiging en mishandeling van een conducteur door een man kwam donderdag rond 20.10 uur binnen bij de politie. De 21-jarige verdachte is opgepakt en is vrijdag na verhoor weer vrijgelaten. De politie meldt dat hij is nagekeken door een arts, maar niet naar het ziekenhuis hoefde.

Ook de NS bekijkt het incident, legt een woordvoerder uit. De NS kan verder niet zeggen of de conducteur verwondingen heeft opgelopen. „Wij keuren dit geweld van ons personeel af”, zegt de NS tegenover NH Nieuws.