Nieuws/Binnenland
2724132
Binnenland

Waar is het baasje?

Avontuurlijke kitten reist hele land door met koerier

Het avontuurlijke beestje heeft in één dag bijna heel Nederland gezien.

Het avontuurlijke beestje heeft in één dag bijna heel Nederland gezien.

SCHIJNDEL - Een speld in een hooiberg vinden is een behoorlijke opgave, maar met een beetje hulp moet het terugbrengen van een kitten naar zijn of haar baasje te doen zijn.

Het avontuurlijke beestje heeft in één dag bijna heel Nederland gezien.

Het avontuurlijke beestje heeft in één dag bijna heel Nederland gezien.

Een jonge kater besloot woensdag Nederland te gaan ontdekken en in te stappen bij een koerier die toevallig heel het land doorreed. De bezorger van tuinartikelen kwam er na in IJsselstein, Leersum, Lelystad, Donderen, Assen, Hengelo, Doetinchem, Arnhem en Asten te zijn geweest bij het Brabantse Sint-Oedenrode achter dat er een verstekeling aan boord gekropen was. Het bleek een ongeveer vier maanden oud katertje te zijn dat érgens op deze route besloot mee te liften.

„Op een gegeven moment deed ik in Brabant de deur open en hoorde ik iets miauwen. En toen kwam-ie daar tussen de planten door naar mij gelopen. Ik dacht: holy shit, wat is dit nou”, aldus een gistermiddag verbouwereerde Kevin. „Met het tuinartikelencentrum waar ik voor werk bezorgen we door heel Nederland, dus het terugvinden van de eigenaar kan nog weleens knap lastig worden. Toen ben ik naar een dierenarts gereden.”

Dierenartspraktijk De Meierij in Sint-Oedenrode bleek ’de gelukkige’ te zijn. „De koerier belde op toen hij hier in de buurt was en vroeg ons of hij langs mocht komen om te kijken of de kitten gechipt was”, zegt Saskia Geelen. Na een geslacht-, ziekte- en chipcontrole bleek dat laatste echter niet te zijn gebeurd. Tevens had de kitten geen bandje om met adres, naam en telefoonnummer van zijn baasje. En dus blijkt het terugvinden van diens thuisadres vooralsnog allesbehalve een sinecure te zijn.

Op hoop van zegen postte iemand van de dierenartsenpraktijk een bericht op Facebook met de route, het verhaal van de koerier en een foto van het nog zeer jonge huisdier. Geelen: „Het beestje is gezond en verre van schichtig. Hij is hartstikke lief, aaibaar en niet bang, dus we denken zeker te weten dat het hier niet om een zwerfkatje gaat.”

Mocht iemand een kitten missen en de kat herkennen, kan diegene contact opnemen met Dierenartspraktijk De Meierij. Geelen: „Normaal gesproken zouden wij in dit geval de dierenambulance bellen die het katje naar het asiel zou brengen, maar dat vond de koerier zielig. Hij heeft ’m dus naar huis genomen, zodat die niet alleen zou zijn. De eigenaar kan zich in ieder geval bij ons melden. Dan zorgen wij voor contact tussen Kevin en de eigenaar.”