Nieuws/Binnenland
2725612
Binnenland

Voldoende plaats voor Slotervaartpatiënten

AMSTERDAM - In het geval van een faillissement, hebben de ziekenhuizen in de regio Amsterdam naar verwachting voldoende capaciteit om de patiëntenzorg van het noodlijdende MC Slotervaart over te nemen. „Binnen het netwerk in de regio Amsterdam zou het moeten lukken”, zegt een woordvoerder van het VUmc in Amsterdam.

Volgens hem hebben de ziekenhuizen in de regio, de bewindvoerder van het Slotervaartziekenhuis en zorgverzekeraar Zilveren Kruis woensdagavond een „constructief gesprek” gevoerd over het garanderen van zorg en patiëntveiligheid. Daar waren onder meer het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), het AMC, het UMC en het ziekenhuis in Amstelveen bij aanwezig.

Het Zilveren Kruis bevestigt de gemaakte afspraken met ziekenhuizen. „De betrokken partijen hebben de handen ineen geslagen voor de opvang van de patiënten van MC Slotervaart, mocht dit nodig zijn. Alle partijen voelen het maatschappelijk belang om te zorgen dat de patiënten uit Amsterdam, Amstelveen en Zaandam de zorg krijgen die zij nodig hebben.”

Volgens de zorgverzekeraar is de spoedzorg „op geen enkele wijze in gevaar”, ondanks dat de spoedeisende hulp van het MC Slotervaart inmiddels dicht is. „De overige zes spoedzorglocaties in Amsterdam kunnen deze extra zorg goed leveren en zijn hierop voorbereid.”

In het MC Slotervaart liggen nu nog ongeveer tachtig patiënten. Het aan de rand van de afgrond bungelende ziekenhuis maakte woensdagavond bekend dat er geen nieuwe patiënten meer worden opgenomen.