Nieuws/Binnenland
2727273
Binnenland

VW ’T-Cross’ in aantocht

De kleinste SUV uit Wolfsburg

De nieuwe T-Cross wordt gebouwd op basis van de VW Polo.

De nieuwe T-Cross wordt gebouwd op basis van de VW Polo.

Volkswagen heeft de kat uit de SUV-boom gekeken, maar merkt dat de populariteit van crossovers blijft toenemen. Vandaar dat er met de T-Cross nu een kleiner SUV-model bij komt.

De nieuwe T-Cross wordt gebouwd op basis van de VW Polo.

De nieuwe T-Cross wordt gebouwd op basis van de VW Polo.

Die T-Cross volgt precies een jaar na de T-Roc en is in vergelijking met dat model 12 cm korter. Als technische basis fungeert de Polo. Natuurlijk heeft deze SUV een gewijzigde daklijn (nu 1,56 m hoog) en hoger geplaatste zitplaatsen (plus 10 cm). Binnen de lengte van 4,11 meter biedt hij plek aan vijf personen, al moeten er niet drie volwassenen achterin naast elkaar willen zitten, dat is wat krap.

De bagageruimte meet 385 tot 455 liter, afhankelijk van de positie van de achterbank. De tweede zitrij kan namelijk over een afstand van 14 cm verschuiven. Met de achterbank neergeklapt is maximaal 1281 liter beschikbaar. Voorin hangt naar keuze een 1.0 TSI (met 95 of 115 pk), een 1.5 TSI (150 pk) of een 1.6 TDI-diesel (95 pk). Op de 1.5 na zijn alle blokken standaard gekoppeld aan een handbak.

Een elektrische versie komt er niet, aangezien de Duitsers in deze klasse nog een specifiek elektromodel gaan introduceren. Volkswagen bouwt de T-Cross in de Spaanse fabriek, tussen de Polo’s. Het merk zal de auto aanbieden in Europa, China en Zuid-Amerika, waar in de komende tien jaar een verdubbeling van de afzet van compacte SUV’s wordt verwacht. De T-Cross komt begin 2019 naar Nederland.