Nieuws/Binnenland
27432264
Binnenland

Goed geprobeerd: man hangt touwtje tussen zijn auto en laadpaal om stiekem te parkeren

Een bestuurder in Middelburg dacht parkeerwachters te slim af te zijn. De creatieve automobilist parkeerde zijn Volvo bij een elektrische laadpaal, maar om te camoufleren dat de wagen niet elektrisch is, hing hij een touwtje tussen zijn tankklep en de paal. De toezichthouders konden er op sociale media hartelijk om lachen, maar zwierden de bestuurder wel genadeloos op de bon.

Volgens de parkeerreglementen mag je alleen bij een laadpaal gaan staan als je die ook effectief gebruikt om je wagen op te laden. Een niet-elektrische wagen kan daar dus nooit legaal parkeren, maar daar dacht de bestuurder iets op gevonden te hebben. Een groen koord tussen zijn tankklep en de laadpaal moest de toezichthouders om de tuin leiden.

Die trapten er echter niet in. Een boete van 109euro was het harde verdict. Het Team Toezicht & Handhaving Openbare Ruimte in Middelburg deelde de boete uit, maar uit hun post op Instagram bleek dat ze er ook de humor van konden inzien. „Een stuk touw in je tankklep stoppen laadt toch wel slecht op”, luidde het onderschrift bij een foto van de auto.