Nieuws/Binnenland
274454377
Binnenland

Neergeschoten vrouw (28) lijkt willekeurig slachtoffer van verwarde man

AMSTERDAM - De vrouw (28) die zondagochtend in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam werd neergeschoten is waarschijnlijk een willekeurig slachtoffer. Ze werd vermoedelijk door een nog voortvluchtige verwarde blanke en buitenlands sprekende man neergeschoten. Dat meldt de politie in Amsterdam.

De 28-jarige vrouw liep zondagochtend rond 5.30 uur met een vriendin vanaf de Borneolaan, via de C. van Eesterenlaan richting de Verbindingsdam om naar de zonsopkomst te kijken.

Op de Borneolaan stond een man in een portiek. „Hij oogde verward en riep iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageerde. Als de twee vrouwen op de Verbindingsdam zijn, staat er ineens een man achter hen, mogelijk dezelfde man die eerder ook in de portiek op de Borneolaan stond”, meldt de politie.

Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en schiet één van de vrouwen in haar onderlichaam. Daarna gaat hij er rennend vandoor in onbekende richting. „Het slachtoffer is aanspreekbaar en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht”, meldt de politie. Vanwege de behandeling in het ziekenhuis is de politie nog niet in staat geweest haar te spreken.

De recherche doet onderzoek en verzamelt informatie over de mogelijke aanleiding en toedracht en is op zoek naar de schutter. Volgens de eerste getuigenverklaring zou het gaan om een blanke man, met een normaal postuur, rond 170-175cm lang en met in elk geval een blauwe trui aan. Voor het onderzoek wil de politie ook graag in contact komen met mensen die camerabeelden of meer informatie hebben.