Nieuws/Buitenland
2754054
Buitenland

Verdachte opgepakt na steekpartij hoofdkwartier Sony in Londen

Londen - De politie heeft in Londen twee verdachten opgepakt na een steekpartij in het Britse hoofdkantoor van Sony Music. Daar waren twee medewerkers van de catering betrokken bij een gewelddadig incident, bevestigt het bedrijf.

Het incident vond rond 11.00 uur (plaatselijke tijd) plaats in Derry Street in de wijk Kensington. De politie en de hulpdiensten rukten massaal uit. Het pand werd meteen uit voorzorg ontruimd. Journalist Simon Neville schreef op Twitter dat hij zag hoe een man met een rood jasje tegen de grond werd gewerkt op een los- en laadplaats op Derry Street.

Getuigen vertelden Britse media dat twee mannen met elkaar vochten in de kantine. Daarbij zou met een groot mes zijn gestoken. „Omstanders stonden te schreeuwen, maar niemand wilde in de buurt komen vanwege dat enorme mes”, zegt een getuige tegen Metro.

De politie zegt dat twee mensen gewond raakten. „Zij zijn allebei ter plekke opgepakt op verdenking van ernstige mishandeling”, meldt het Londense korps in een verklaring. „Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend.”

Het gebouw van Sony staat tegenover Northcliffe House, waar de Daily Mail, Independent, Metro en andere media zijn gevestigd.