Nieuws/Binnenland
275604425
Binnenland

10 miljoen euro aan MDMA onderschept uit busje in Liempde

LIEMPDE - De politie heeft een behoorlijke lading drugs onderschept. De 400 kilo MDMA met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro werd in een huurbus op de A2 ter hoogte van het Noord-Brabantse Liempde aangetroffen. De 29-jarige Amsterdammer die op dat moment achter het stuur zat, werd aangehouden.

De politie meldde eerder dat het ging om een vangst met een straatwaarde van 100 miljoen euro. Dat bericht werd later gecorrigeerd.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de landelijke politie zagen de bus op dinsdag omstreeks 13.30 uur op de snelweg richting Best rijden. Om een controle uit te voeren, kreeg de bestuurder een volgteken. Op parkeerplaats Ooiendonk in Liempde kwam het busje tot stilstand. Agenten zagen door het achterraam een grote hoeveelheid dozen in de laadruimte liggen. „Bij het openen van de achterdeur van de laadruimte rook men direct een sterke anijsgeur”, aldus de poltie.

Zowel de bus als de drugs werden door de politie in beslag genomen. Uit nader onderzoek bleek dat in de bus totaal 400 kilo aan MDMA-kristallen waren opgeslagen.

Motorbendes

In het vervolgonderzoek naar de herkomst van de verdovende middelen werd in de nacht van woensdag op donderdag in samenwerking met een arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies (DSI) nog een huiszoeking geweest bij een ex-lid van de Hells Angels en tegenwoordig lid van de motorclub Bandidos. Daarbij werd volgens de politie niets bijzonders aangetroffen.

MDMA wordt in „pure” vorm verkocht in de vorm van zandkleurige kristallen en als poeder dat gesnoven kan worden. Daarnaast wordt MDMA vooral verkocht als xtc in tabletvorm.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd