Nieuws/Buitenland
275731046
Buitenland

Ouders Madeleine McCann zeggen geen doodsbrief te hebben

LONDEN - De ouders van de verdwenen peuter Madeleine McCann ontkennen dat ze een brief hebben gekregen van de Duitse justitie waarin wordt bevestigd dat hun kind niet meer in leven is. Britse media meldden dat dinsdag en voerden daarbij de leider van het onderzoek in Duitsland sprekend op.

In de brief werd volgens die berichten niet uitgelegd op basis waarvan die conclusie wordt getrokken. Openbaar aanklager Hans Christian Wolters in het Duitse Braunschweig bevestigde tegenover Duitse media dat er een brief was gestuurd maar ging niet in op de inhoud. Kate en Gerry McCann noemen de berichten in Britse kranten in een verklaring "vals".

De Duitse justitie maakte begin deze maand tot grote verrassing bekend dat zij een verdachte in de zaak McCann had opgepakt. Bij die gelegenheid meldde de Duitse justitie al dat ervan uit wordt gegaan dat het kind niet meer leeft.

De verdachte is de 43-jarige Duitser Christian Brückner. De zedendelinquent zou het meisje in 2007 hebben ontvoerd in Portugal, waar ze met haar ouders op vakantie was. De Duitser zou haar later hebben gedood. Brückner zit al in een Duitse gevangenis en zwijgt volgens zijn raadsman over de zaak McCann.

"We houden natuurlijk echt rekening met het feit dat het heel moeilijk is voor het gezin als we hun vertellen dat we aannemen dat Madeleine dood is", zegt Wolters in de Britse kranten. "Maar we kunnen niet zeggen waarom ze dood is. Het is belangrijker dat we succesvol zijn en dat we de boosdoener kunnen krijgen, in plaats van gewoon onze kaarten op tafel te leggen en hun te vertellen waarom we denken dat ze misschien dood is."