Nieuws/Binnenland
2764414
Binnenland

Dierenrechtenorganisaties tonen schokkende beelden paardenmarkt

HEDEL - Op de paardenmarkt in Hedel, die maandagochtend van start is gegaan, zijn door Animals Today en Stichting Dier&Recht heftige beelden gemaakt waarop te zien is hoe er ruw met de dieren wordt omgegaan en een aantal van hen in paniek zijn. Op één video is te zien hoe een paard omhoog komt en vervolgens achterover klapt.

„De paarden worden aangevoerd in overvolle transportwagens, Hierdoor raken ze extreem gestrest en verwonden ze elkaar soms tot bloedens toe. Paarden worden al vallend en steigerend de wagens uit gesleurd, aan de staart opgetild en geslagen”, laat de stichting weten aan Hart van Nederland.

Let op: Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Naast de vele drukte en de omgang met de paarden, toont de stichting via Twitter ook een foto met paarden die veel hooi voor zich hebben liggen, maar zo strak staan aangesnoerd dat ze er nauwelijks bij kunnen.

Ondanks dat er volgens de stichting vier inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en een dierenarts door de paardenmarkt zijn aangesteld om te controleren op het welzijn van de dieren, zouden ze ’vrijwel niets’ ondernemen.

De dierenbescherming laat in een reactie op Twitter weten al jaren te strijden om een einde te maken aan paardenmarkten.