Nieuws/Buitenland
277248
Buitenland

Attractie is van Nederlandse makelij

Dode en gewonden bij kermisongeluk VS

WASHINGTON - Bij een ongeluk op een jaarmarkt in Columbus in de staat Ohio is woensdag een achttienjarige man om het leven gekomen. De attractie waarbij het gebeurde blijkt van Nederlandse makelij te zijn.

Bij de attractie ’Fire Ball’ op de Ohio State Fair schoot een hele rij met stoeltjes los en werden mensen uit het toestel geslingerd. Zeven mensen zijn gewond geraakt. Vijf van hen zijn er slecht aan toe, hebben brandweermensen aan lokale media laten weten.

De gouverneur van de staat Ohio, John Kasich, heeft de kermisattracties op de jaarmarkt gesloten.

Medeleven

Fire Ball is een zogeheten ’afterburner’ van de Nederlandse fabrikant KMG Rides, gevestigd in het Gelderse Neede. Het bestaat uit een arm met 24 zitjes die draait en heen en weer slingert tot twintig meter hoogte. Albert Kroon, KMG-directeur, is er ’natuurlijk enorm van geschrokken’. „We willen in de eerste plaats ons medeleven betuigen aan alle betrokkenen”, zegt hij in gesprek met Looopings.

KMG bestaat sinds 1989, maar tot nu toe hadden ze nog nooit zo’n ernstig ongeluk meegemaakt volgens Kroon. Of dit gevolgen heeft voor vergelijkbare attracties in Europa, kan hij nog niet zeggen. „We krijgen langzaam maar zeker steeds meer informatie binnen uit Amerika, maar op dit moment zie ik geen reden om machines te sluiten. We wachten de verschillende onderzoeken af en zullen aan de hand daarvan beslissingen nemen.”