Nieuws/Binnenland
2780281
Binnenland

Eis: 7 jaar tegen verdachten in verkrachtingszaak Antwerpen

De vrouwen bezochten discotheek Roxy in Antwerpen

De vrouwen bezochten discotheek Roxy in Antwerpen

Antwerpen - De rechtbank in Antwerpen heeft vrijdag zeven jaar geëist tegen vier jongemannen die vervolgd worden voor de verkrachting van twee jonge Nederlandse vrouwen in hun hotel in Antwerpen. De zitting vindt plaats achter gesloten deuren, maar een advocaat van een van de verdachten meldt dat alle vier de mannen dezelfde eis hebben gekregen.

De vrouwen bezochten discotheek Roxy in Antwerpen

De vrouwen bezochten discotheek Roxy in Antwerpen

De slachtoffers van 20 en 21 jaar, brachten in het voorjaar een weekendje in Antwerpen door. Ze waren in de nacht van 16 op 17 maart naar nachtclub Roxy geweest.

Beklaagden Mohamed S. (22) en Lamine N. (20) hadden de vrouwen een lift terug naar hun hotel gegeven en zouden hen daar verkracht hebben.

In de loop van de nacht werden ook Tijani D. (19) en Eliel B. (20) in de hotelkamer binnengelaten en ook zij zouden zich aan de vrouwen vergrepen hebben.

Gedrogeerd

Mogelijk kregen de vrouwen een bedwelmend middel toegediend. Het geld en de telefoons van de vrouwen, die zeiden zich weinig te kunnen herinneren, bleken de volgende ochtend verdwenen. Justitie verdenkt de vier Vlamingen ook van diefstal.

Volgens S. hadden de vrouwen ingestemd met de seks. De anderen beriepen zich na hun arrestatie op hun zwijgrecht of ontkenden de verkrachting.