Nieuws/Buitenland
2780303
Buitenland

Dader had gasflessen in auto

Steekpartij Melbourne ’is terrorisme’

MELBOURNE - De Australische politie behandelt een dodelijke steekpartij in Melbourne als een terreurdaad. De man die met een mes instak op mensen, bleek ook gasflessen in zijn brandende auto te hebben. De aanvaller overleed in het ziekenhuis nadat agenten hem hadden neergeschoten, berichten Australische media.

De aanvaller van Somalische afkomst stak met een mes in op voorbijgangers op straat. Zeker een van de slachtoffers kwam om het leven, bericht de Australische omroep ABC. Twee gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigen filmden de aanval in de Australische stad. Te zien is hoe de gewapende man ook uithaalt naar politieagenten, terwijl op de achtergrond een auto in lichterlaaie staat. Een omstander rijdt ondertussen met een winkelwagentje in op de aanvaller.

Schokkende beelden

De politie was aanvankelijk afgekomen op een melding over de autobrand. Toen agenten arriveerden, werden ze belaagd door de gewapende man. „Tegelijkertijd riepen omstanders dat mensen waren neergestoken”, zegt een politiewoordvoerder. De dader die door de politie werd neergeschoten is in het ziekenhuis aan zijn verwondingem overleden.