Nieuws/Binnenland
278258430
Binnenland

Raadslid Brunssum, ook actief als leraar, uit gemeenteraad na ophef om sexting

BRUNSSUM - Raadslid in Brunssum Danny T. verlaat de gemeenteraad na ophef over sexting. Hij wordt verdacht als docent aan het Broekland College seksueel getinte berichten aan een minderjarige leerling te hebben gestuurd. Zijn partij, Progressief Akkoord (PAK), zette hem eerder zondag al uit de partij nadat bekend was geworden dat de school hem als leraar had geschorst.

Zondagmiddag meldde de gemeente Brunssum dat T. de burgemeester Wilma van der Rijt heeft laten weten per direct al zijn taken als raadslid neer te leggen en zijn raadszetel ter beschikking te stellen.

Wethouder Servie L’Espoir zei zondag eerder al in zijn functie van partijleider van het PAK dat een raadslid een voorbeeldfunctie heeft. „Met zo’n verdenking kun je niet meer functioneren als raadslid”, aldus L’Espoir. „Dit gaat een morele grens over. Dit is een heel ernstige zaak, zowel voor het kind, als voor de ouders en de school, maar ook voor Danny.”

De docent zou de berichten via social media hebben verstuurd aan de leerling. Die seinde de schoolleiding hierover in, waarop een onderzoek volgde en de leraar werd geschorst.