Nieuws/Binnenland
278374144
Binnenland

Toestel Transavia ontruimd na landing op Schiphol

AMSTERDAM - Een vliegtuig van Transavia is ontruimd na de landing op Schiphol vanwege een brand in het toestel. Volgens Schiphol ging het om een kleine brand in het landingsgestel.

Een woordvoerster van Transavia laat weten dat vlucht HV6730 uit Sevilla kwam. Na de landing werden de 180 passagiers uit voorzorg geëvacueerd.

Een Transavia-toestel stond in brand en werd donderdagmorgen ontruimd.

Een Transavia-toestel stond in brand en werd donderdagmorgen ontruimd.

Op foto’s van die ontruiming is te zien hoe mensen naast het toestel staan en over de vleugels lopen. Ook zijn meerdere brandweerwagens van Schiphol uitgerukt.

Het toestel staat op een rijbaan van de luchthaven. Het overige luchtverkeer heeft geen last van het voorval en ook de andere vluchten van Transavia kunnen gewoon doorgaan.

Geblust

Schiphol laat weten dat de brand geblust is en de passagiers worden opgevangen. Alle 180 passagiers en zes bemanningsleden hebben het toestel zonder kleerscheuren verlaten, bevestigt de luchtvaartmaatschappij.

Transavia moet nog onderzoeken hoe de brand kon ontstaan. Ook is nog niet duidelijk wie de brand ontdekte.

Remschijf

Luchtvaartexpert Benno Baksteen vermoedt dat een remschijf heeft aangelopen, waardoor die heet werd en in brand vloog. Dat is de meest voor de hand liggende optie, denkt hij. „Wat ook kan, is dat een band lek is gegaan, waardoor de band ernaast alles moest opvangen. Het is hoe dan ook verstandig om te evacueren in een dergelijke situatie.”

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is donderdag aanwezig op Schiphol voor een vooronderzoek. Later wordt bepaald of er een vervolgonderzoek komt.

Weet u meer of was u aan boord van het toestel, neem dan contact op via onze WhatsApp-tiplijn 0613650952.