Nieuws/Buitenland
2785207
Buitenland

Delhi gebukt onder smog, minister met vakantie

NEW DELHI - Terwijl de miljoenenstad New Delhi gebukt gaat onder een verstikkende smog, ligt de hoogste politieke baas onder vuur omdat hij de stad voor een familietripje naar Dubai is ontvlucht.

De verantwoordelijke chef-minister, Arvind Kejriwal, heeft Delhi tot twee keer toe vergeleken met een „gaskamer” vanwege de immense luchtvervuiling. Die bereikte de afgelopen dagen recordhoogten, onder meer door vuurwerk na het hindoefeest Diwali en de verbranding van oogstafval door boeren. Die smog kwam nog eens bovenop de gebruikelijke vervuiling door auto’s, brommers, de industrie en bouwwerkzaamheden.

Het bericht over de familietrip op tv-stations in Delhi leidde tot veel ophef op sociale media. „Arvind Kejriwal zorgt zo goed voor zijn gezin dat hij snel tickets boekte en de wijk nam naar Dubai, zodra Delhi verstikt raakte door luchtvervuiling”, werd op Twitter opgemerkt.

Vanwege de smog zijn alle bouwactiviteiten in Delhi van overheidswege stilgelegd. Ook zware vrachtauto’s mogen daar tot maandag niet rijden.