Nieuws/Binnenland
2789945
Binnenland

Op eerste plek geen sporen gevonden van sinds 1992 vermiste Willeke Dost

KOEKANGE - In de zoektocht naar mogelijke resten van de in 1992 verdwenen Willeke Dost is vooralsnog niets gevonden. Volgens de politie is op de eerste plek waar maandagochtend werd gezocht niets gevonden. Later op de dag zoekt de politie met een graafmachine verder op nog een andere plek.

Volgens een archeoloog van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) is op de eerste plek die de politie heeft onderzocht nooit eerder gegraven. Hoewel het dorp meeleeft met de zaak, zijn er niet veel omwonenden die een kijkje nemen bij de graafwerkzaamheden bij de Drentse boerderij.

In januari 1992 verliet Willeke ineens met haar fiets het huis, zo verklaarden de pleegouders destijds. Niemand anders heeft haar uit huis zien vertrekken en nooit meldde zich daarna iemand die de tiener had gezien. Mogelijk heeft ze het perceel niet levend verlaten.

Onze verslaggever Mick van Wely is ter plekke. Hij geeft via Twitter updates. Lees zijn tweets onderaan dit verhaal.

Bij de graafactie in 2010 werd niets gevonden. Ruim een jaar geleden snuffelden speurhonden van Stichting Signi op de plek waar vandaag de grond opengaat. De honden sloegen aan op de locatie en uit een scan met een radar bleek dat er er mogelijke grondverstoring is. Niets heeft nog onomstotelijk gewezen op de aanwezigheid van lichaamsresten.

Eén van de twee burgers die betrokken waren bij een particuliere zoekactie naar het meisje, zegt dat juist op die tweede plek eerder zoekhonden waren aangeslagen. Deze Jan Huzen heeft er meer vertrouwen in dat daar wel iets wordt gevonden.