Nieuws/Binnenland
27992
Binnenland

Overlast door grote brand in oude fabriek Breda

BREDA - De brandweer is nog zeker tot het eind van de middag bezig met nablussen van de grote brand in de voormalige Faamfabriek in Breda. De rookontwikkeling is al wel afgenomen. Vooral wijken in het noorden van Breda hadden uren last van de rookwolken. De overlast is volgens de politie groot. Er zijn geen giftige stoffen vrijgekomen, volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Bij brand die vanmorgen rond 9.30 uur uitbrak, zijn geen gewonden gevallen.De nabij gelegen Hogeschool NHTV, een moskee, een scholengemeenschap en een vestiging van netbeheerder Enexis zijn ontruimd. Basisscholen in de directe omgeving hebben als voorzorgsmaatregel ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten en de kinderen binnengehouden tijdens de pauze.

De Veiligheidsregio adviseert om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De rook waait niet naar het centrum, waar Serious Request plaatsvindt. De oude snoepfabriek aan de Liniestraat doet nu dienst als bedrijfsverzamelgebouw. Er zit onder meer een paintballcentrum en een trampolinepark Cross Jumps.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo