Nieuws/Buitenland
2800181
Buitenland

Vrouw alleen op trouwfoto’s na dood partner bij vliegramp

JAKARTA - Een Indonesische vrouw die haar verloofde verloor bij de recente vliegramp met 189 doden, heeft in haar eentje huwelijksfoto’s laten nemen. Intan Syari poseerde in haar trouwjurk en met haar trouwring voor de camera. Ze wilde zo een wens van haar dode partner in vervulling laten gaan.

Intan Syari en Rio Nanda Pratama zouden eigenlijk op 11 november in het huwelijksbootje stappen, zo meldt de BBC. Pratama, een arts, keerde met de noodlottige vlucht van Lion Air terug naar huis voor zijn huwelijk. Het toestel crashte kort na vertrek uit Jakarta in zee.

De arts zou voorafgaande aan de ramp hebben gegrapt dat hij misschien wel te laat zou komen voor zijn bruiloft. Hij zei tegen Syari dat zij de huwelijksfoto’s dan maar in haar eentje moest nemen om die vervolgens naar hem op te sturen.

Het stel had de fotoshoot enkele weken voor de crash gepland. „Hij vertelde Intan dat ze moest doorgaan met het plan als hij niet thuis zou komen”, zegt de weddingplanner van het duo tegen de BBC. Syari schreef zelf op Instagram dat haar verdriet „onbeschrijfelijk” is, maar dat ze sterk probeert te zijn.