Nieuws/Binnenland
2806108
Binnenland

Schade valt mee

Vierde brand bij boer in Werkhoven, vlakbij woning

WERKHOVEN - Bij de boer in Werkhoven die de afgelopen tijd geteisterd wordt door schuurbranden is in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw even brand geweest. De materiële schade valt mee. De politie gaat uit van brandstichting.

Het ging om een kleine brand in een schuur, meldt de politie die ter plaatse onderzoek doet naar de oorzaak. De schuur zou volgens omstanders vastzitten aan een woning. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Zondag was bij de boerderij aan de Hollendewagenweg ook al een schuurbrand. Toen kwamen zo’n vijftig dieren om het leven. Eind oktober waren op dezelfde locatie ook al twee branden.

De politie lijkt de zaak serieus op te pakken: ’s nachts waren toegangswegen geblokkeerd, werden automobilisten richting Wijk bij Duurstede allemaal gecontroleerd en bood een politiehelikopter ondersteuning vanuit de lucht, meldt het AD.

Seksualiteit

Boer Gert Snitselaar denkt dat zijn geaardheid met de branden heeft te maken, vertelde hij eerder tegen RTV Utrecht: hij kreeg eerder bedreigingen vanuit de orthodox-christelijke omgeving, aldus de zender, deels omdat hij een jongen onderdak bood en bij hem liet werken.

„Zo ben ik klemgereden en werd ik verschrikkelijk uitgescholden. Er werd gedacht dat ik die jongen had ontvoerd en dat ik hem zou ’besmetten met het homovirus’. Ik wilde hem alleen helpen”, aldus de boer.