Nieuws/Buitenland
280695306
Buitenland

Twee vrouwen op vliegveld Bangkok aangehouden met 109 levende dieren in koffers

BANGKOK - Op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok zijn zondag twee vrouwen gearresteerd voor het vervoeren van 109 levende dieren in hun koffers. De autoriteiten vonden twee witte stekelvarkens, twee gordeldieren, 35 schildpadden, 50 kameleons en 20 slangen.

Volgens het Thaise ministerie van Nationaal Park, Natuur en Plantenbehoud stonden de vrouwen op het punt om aan boord te gaan van een vlucht naar Chennai in India. Maar tijdens de inspectie van de bagage ging het röntgenapparaat af en werden de dieren ontdekt.

Tekst gaat verder onder de foto’s

De natuurbeschermingsautoriteiten werden direct gewaarschuwd. Twee van de kameleons waren al overleden. De stekelvarkens en gordeldieren waren erg gestrest en bang en veel van de reptielen bleken uitgedroogd te zijn, meldt het ministerie. De beesten zitten momenteel in opvangcentra en worden behandeld door dierenartsen.

Veel geld

„Dit soort gevallen komen vaak voor omdat dieren in India veel geld waard zijn”, zegt Sathon Konggoen, hoofd van het inspectiebureau voor wilde dieren op de luchthaven, tegen persbureau AFP.

De dieren, waarvan wordt aangenomen dat ze in Thailand zijn gefokt, zouden volgens de ambtenaar ongeveer 200.000 baht (5300 euro) waard zijn.

De vrouwen zitten momenteel vast en worden aangeklaagd voor het overtreden van de Wet op het behoud en de bescherming van wilde dieren.