Nieuws/Binnenland
2813778
Binnenland

GLOW Eindhoven trekt 750.000 belangstellenden

EINDHOVEN - Het jaarlijkse lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven heeft de afgelopen week zo’n 750.000 belangstellenden getrokken. Het evenement waarin kunst, technologie, design en licht worden gecombineerd werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. Evenals voorgaande jaren was in het centrum van de stad een 5 kilometer lange looproute uitgestippeld die langs de vele lichtkunstprojecten voerde.

Grote favoriet bij het publiek was het lichtkunstproject ’Something Blue’ van de Finse lichtkunstenaar Kari Kola, dat de skyline van de stad iedere avond in een diep blauw en paars licht zette. Andere grote publieksfavorieten warende projecties op de Lichttoren (Tower of Light, uit Eindhoven) en de Catharinakerk (Confluence, uit Portugal). Naast de grote internationale lichtkunstwerken, waren veel projecten te zien van Eindhovense designers, kunstenaars en technici.

Voor het eerst organiseerde het festival een fotowedstrijd op Instagram. De organisatie zocht het mooiste beeld van Something Blue van Kari Kola. Hans Tibben uit Gouda was volgens het festival en de kunstenaar zelf daar het beste in geslaagd.

Vorig jaar trok het festival 740.000 bezoekers. In 2019 vindt GLOW Eindhoven plaats van 9 tot en met 16 november.